Fileleftheros gazetesi, Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Lisa Buttenheim’in, bilgilendirme toplantısının yarım saatten az sürdüğünü belirtti.

Gazete Rum Haber Ajansı’nın, diplomatik bir kaynağa atıfta bulunduğu haberine dayanarak, Buttenheim’in, toplantı sırasında, Kıbrıs sorununda yer alan görüşmelere değinirken, ortaya çıkan ilerleme, iyi ortamdan da bahsettiğini yazdı.

Habere göre Buttenheim, geriye, yapılacak önemli bir çalışmanın kaldığını da vurguladı.

UNFICYP’in yerine getirdiği çalışmaların boyutlarından da söz eden Buttenheim, BM Genel Sekreteri'nin Barış Gücü Operasyonları'ndan Sorumlu Yardımcısı Herve Ladsous'un, Adaya gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslardan bahsetti.

Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün artan gereksinimlerini vurgulayan Buttenheim, Barış Gücü üyelerinin artırılmasını talep etti.

Toplantıda yer alan ülkelerden sadece Mısır’ın söz aldığını yazan gazete, BM’nin Kıbrıs’ta sarf ettiği çabalara ve UNFICYP’in sayısal olarak artırılmasına destek belirtti.

Gazete aynı haberinin içerisinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ise Güvenlik Konseyi’ni bugün bilgilendireceğini anımsattı.