Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Huang Xingyuan’ın ülkesinin, Kıbrıs’ın birleşmesine verdiği desteği yeniden teyit ettiği belirtildi.

Haravgi gazetesi, Çin’in yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Huang Xingyuan’ın, dün, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris tarafından kabul edildiğini yazdı.

Habere göre Çin Büyükelçisi, görüşme sırasında ülkesinin, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine verdiği desteği ve Güney Kıbrıs’ın egemenliğine, topraksal bütünlüğüne yönelik duyduğu saygıyı dile getirdi.

Xingyuan, ayrıca Çin’in, Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak yabancı askerlerin ve müdahalelerden kurtulmaya yol açacak çözüm için sarf edilen çabalara verdiği desteği de yineledi.

Xingyuan, görüşme sırasında, iki ülke arasında son yıllarda gözlemlenen büyük dinamiğe de dikkati çekti.

LARNAKA ESKİ HAVALİMANINA ÇİN’DEN İLGİ

Haravgi gazetesi bir başka haberinde, Rum Hükümeti’nin, Larnaka eski havalimanının, transit toptan ticaret merkezi haline dönüştürülmesi için Çinli bir şirketin sunduğu öneriyi incelediğini yazdı.

Gazete bu konunun, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis’in, Larnaka Ticaret ve Sanayi Odası’na verdiği bilgilendirmede ortaya çıktığını belirtti.

Habere göre Dimitriadis, Larnaka eski havalimanının değerlendirilmesi için üç konsorsiyumun ilgi gösterdiğini, Çinli ve Rum şirketlerden oluşan konsorsiyumun önerisinin seçildiğini ve istişarelerin sürdürüldüğünü söyledi.