Yunanistan’daki gelişmeler konusunda geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen Euro Grubu toplantısında, Yunanistan’a, sadece Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in destek verdiği belirtildi.

Simerini gazetesi “Yunanistan’a Güney Kıbrıs Desteği” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan meselesi için gerçekleştirilen Euro Grubu zirvesinde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a sürekli destek verdiğini yazdı.

Sadece Anastasiadis’in Çipras’a destek verdiğini yazan gazete, Anastasiadis’in zirve kapsamında, Yunanistan ile kurumlar arasındaki diyaloğun bir an evvel başlaması gerekliliğini dile getirdiğini belirtti.

Habere göre Anastasiadis açıklamasında bu diyaloğun amacının, en kısa zamanda karşılıklı yarar sağlayan bir anlaşmaya varılması olduğuna da dikkati çekti.

Anastasiadis ayrıca Çipras’ın, borcun sürdürülebilir olması konusunun incelenmesi şeklindeki görüşüne de destek belirtti.

Gazete Rum siyasilerin Yunanistan’a yönelik açıklamalarına yer vermeye devam etti.

Habere göre DİSİ Meclis Grup Temsilcisi Nikos Tornaritis, Yunanistan meselesine ilişkin kaygılarını dile getirirken, AB’nin sadece ekonomik birlik değil siyasi birlik de olduğunu ifade etti.

Tornaritis, Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalması gerektiğini de vurguladı.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Yunanistan konusundaki gelişmeler üzerine, bu ülkeye destek belirtti.

AB politikasının başarısızlığa uğradığını, Yunan halkının yüzde 61.3’nün hayır dediğini anımsatan Kiprianu, geriye kalan Avrupa ülkelerinin halklarına aynı şeyin sorulması durumunda, AB liderlerinin politikalarına benzer yanıt vereceğine dair herhangi bir şüphenin de bulunmadığını söyledi.

Rum Vatandaşlar İttifakı Başkan Yardımcısı Stelyos Stilyanu ise açıklamasında konu hakkındaki yoğun endişelerini dile getirdi ve konu hakkında bir anlaşmaya varılması için herkesin uzlaşmacı tavır içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu ise bazı Avrupa liderlerinin sergilediği tutuma eleştiri yöneltirken EVRO.KO Siyasi  Komite Üyesi Andreas Hristoforu, Anastasiadis’in Euro Grubu zirvesindeki tavrının doğru olduğunu belirtti.