Politis gazetesi Çevreciler ve Ekologlar Hareketi’nin enerji ve çevre konularıyla ilgili düzenlediği panele katılmak üzere adaya gelen Çironis’le küçük bir söyleşi yaptı.

Yunanistan’da enerji konusunda atılan adımlarla ilgili soru üzerine, Çironis, hidrokarbonlardan elde edilecek kazancın önemsiz olduğu ve bu konuda olumsuz sonuçların doğabileceği yönündeki düşüncesini dile getirdi.

Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapması gerektiğini söyleyen Çironis, ucuz enerji ihracatı yapılmasının önemine vurgu yaptı.

ENERJİ SEMPOZYUMU

Öte yandan Fileleftheros gazetesi Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü ile iletişim, tanıtım, yayın, reklam ve konferanslar alanında faaliyet gösteren Financial Media Way şirketinin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirecekleri enerji sempozyumunda önemli açıklamaların yapılmasının beklendiğini yazdı.

Habere göre 7-8 Aralık tarihlerinde Lefkoşa Rum kesiminde Hilton Otel’de gerçekleştirilecek olan sempozyumda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Rum siyasi parti başkan veya temsilcileri, Yunanistan Enerji Bakanı Panos Skurletis ve diğer kişiler konuşma yapacak