Dikelya İngiliz Üsleri Polisinin, kaçak yabani kuş avcılığıyla mücadele çerçevesinde, 2017 yılında yapılan operasyonlarda ele geçirilen çok sayıda ağ ve kuş taklit cihazını, dün imha ettiği belirtildi.

Buna ek olarak, kuşlara yasadışı tuzak kurulmasının desteklenmesi için kullanılan 60 kilometre uzunluğundaki yasadışı sulama borusunun da imha edildiğini yazan Politis gazetesi, devamla, Dikelya Polis Müdürü Jon Ward’ın açıklamalarına yer verdi.

Açıklamasında, kaçak avcılık yapanları, geçtiğimiz yılki operasyonların yalnızca başlangıç olduğu ve kaçak avcılık dolayısıyla yakalananların çok sert cezalarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyaran Ward, Üs Polisinin 2018 yılı içerisinde drones’ların olanaklarını iyileştireceğini, buna paralel olarak gizli kameraların ve gece görüşü sağlayan NVG teknolojisinin yaygın kullanımını meşrulaştırmaya devam edeceğini de ifade etti.

Gazeteye göre, İngiliz Üsleri Polisi Müdürü Chris Eyre ise açıklamasında, ele geçirilmiş kuş yakalama ekipmanlarının imha edilmesinin yayınlanmasının, pulya avcılığından hoşlananlara, güçlü bir mesaj göndereceğini ekledi.

Alithia gazetesi de haberinde, Dikelya İngiliz Üslerinin, kaçak kuş avcılığının ortadan kaldırılması çabasında, gece de kullanılabilmeleri için, elinde bulunan drones’ların imkânlarının iyileştirilmesi konusunda hareket edeceğini yazdı.