Haberi “CTP Yardım Eli İstedi... Anastasiadis’in Müzakerelere Katılımını Ertelemesi Nedeniyle Baskı Altında” başlığıyla veren gazete, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığındaki CTP heyetinin dün AKEL ile görüştüğünü, görüşmenin CTP’nin talebi üzerine gerçekleştiğini yazdı.

Gazete, Yorgancıoğlu ve heyetinin dün iki saat boyunca AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve heyetine, KKTC’deki seçimler öncesinde, Rum Yönetimi Başkanı’nın müzakereleri askıya alması nedeniyle “CTP’nin karşılaştığı zorlukları anlattığını” savundu.

Gazete “DİSİ ve AKEL ile görüşen CTP aslında Anastasiadis’in müzakerelere geri dönmesi için bir yol arıyor çünkü oluşan durum sadece, sahte seçimler öncesinde kendi oyununu oynayan Kıbrıslı Türk lider Derviş Eroğlu’nun işine geliyor” ifadelerini kullandı.

Gazete AKEL’in CTP’ye, Anastasiadis’in herhangi bir şey elde etmeden kararını değiştirip müzakerelere dönmesinin mümkün olmadığı mesajını verdiğini yazdı, şunları ekledi:

“Yani Türkiye geri çekilmez ve yeni meydan okumalardan kaçınmazsa Başkan Anastasiadis’in kararını yeniden düşünmesi ve müzakerelere geri dönmesi söz konusu değil. AKEL liderliği Kıbrıslı Türk muhataplarına, Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesindeki Türk meydan okumalarının, Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olacak güven ortamının yaratılmasına yardımcı olmadığını da söyledi.”

Haravgi dünkü CTP-AKEL görüşmesi sonrasında yapılan açıklamaları okurlarına “Yeni Nesillere Daha İyi Bir Gelecek... Müzakereler Aracılığıyla Çözüm Mümkün... AKEL ve CTP Talat-Hristofyas Görüş Birliklerinin Değerlendirilmesini İstiyor” başlık ve spotlarıyla manşetten aktardı.