DİKO ve “Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi”nin, Rum Yönetimi Eski Başkanı Tasos Papadopulos ile ilgili açıklamaları yüzünden DİSİ Başkanı Averof Neofitu’ya tepki gösterdiği bildirildi.

Neofitu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Papadopulos döneminde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından KKTC’ye ziyaret düzenlendiğini ve bu ziyarette, Genel Sekreter’e kırmızı halı serildiğini söylemişti.

Fileleftheros gazetesi, DİKO’nun bu açıklamaya tepki gösterdiğini ve Neofitu’nun bu açıklamayla, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in temaslarını haklı çıkarmaya ve kendi hatalarını örtbas etmeye çalıştığını kaydettiğini yazdı.

Habere göre DİKO, Neofitu’nun gerçeği çarpıtmaya çalıştığını, ya da gerçekten ne olduğunu unuttuğunu; BM Genel Sekreteri’ne kırmızı halının Papadopulos döneminde değil, Dimitris Hristofyas döneminde serildiğini belirtti.

Haberde, Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi’nin de, seçimler yaklaştıkça, DİSİ ve AKEL’in olayları çarpıtarak, hatta yalan söyleyerek, Papadopulos döneminde olmamış şeyleri olmuş gibi göstermeye çalıştıklarını ve bundan prim kazanmayı hedeflediklerini açıkladığı kaydedildi.

DİSİ KENDİNİ SAVUNDU

Gazete devamla, DİKO’nun bu suçlamalarına binaen, DİSİ tarafından açıklama yapıldığını ve partinin, hiçbir zaman, Tasos Papadopulos’un şahsına saygısızlık yapılmadığını belirttiğini yazdı.