Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KEVE) Kıbrıslı Türk ve Rum üniversite mezunu işsiz gençlere, Güney’de ve Kuzey’deki iş yerlerinde çalışma deneyimi kazandırma çağrısına ve “Leading by Example” isimli Avrupa programına 20 Rum gençten cevap geldiği bildirildi.

Fileleftheros “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Üniversite Mezunu Gençler Çalışma Deneyimi İçin Öteki Topluma” KEVE üst düzey yöneticisi Leonidas Pashalidis’in, başvuruların yarın (4 Eylül) sona ereceğini belirterek gerek Rum gençlerden, gerekse Kıbrıslı Türk gençleri konuk etme planına katılmak isteyen Rum şirketlerden gelen başvurulardan memnuniyet belirttiğini yazdı.

Habere göre iş deneyimi için Kıbrıslı Türk gençleri kabul etmek için başvuran Rum şirketi sayısının da 20 olduğunu söyleyen Pashalidis, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na yapılan başvuru sayısını bilmediklerini anlattı.

Pashalidis, böyle bir projenin Ada’da ilk kez uygulanacağını belirterek projenin Avrupa Komisyonu’nun “Civil Society in Action IV” Programı, 20-35 yaş arası üniversite mezunu işsiz gençlerle ilgili AB EuropeAid Genel Müdürlüğü ile her iki toplumdan şirket ve kuruluşların ortak finansörlüğünde uygulanacağını anlattı. Eylül 2015-Nisan 2016 dönemini kapsayacak, 12 Kıbrıslı Rum ve 12 Kıbrıslı Türk gencin yararlanacağı projeye her iki toplumdan toplam 24 şirket/kurumun iştirak edeceğini söyledi.

Proje kapsamındaki iş/çalışma alanlarının açık bırakıldığını belirten Pashalidis başvurular tamamlandıktan sonra şirketlerin sunduğu olanakların gençlerin tercihleri ile eşleştirileceğini, bu prosedürün de Eylül sonuna kadar tamamlanacağını ekledi.