Fileleftheros gazetesi, “Doğal Gazla İlgili Üçlü İşbirliğinin Derinleştirilmesi” başlığıyla manşete çıkardığı haberinde, önümüzdeki Eylül ayında New York’ta gerçekleştirilecek olan iki paralel üçlü istişareyle, bahse konu dört ülkenin, Doğu Akdeniz bölgesindeki enerji koşullarını değiştirmeyi hedefleyen süreci ve yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti.

Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak, önümüzdeki Eylül ayında New York’ta gerçekleştirilecek olan BM Genel Kurul toplantısı çerçevesinde, bahse konu dört ülkenin dışişleri bakanlarının, yakında gerçekleştirilecek olan iki zirve toplantısına hazırlık yapmak için temaslarda bulunacaklarını belirtti.

İlk üçlü zirvenin, Rum kesimi, Yunanistan ve Mısır dışişleri bakanları arasında gerçekleştirileceğini yazan gazete, bunun büyük olasılıkla önümüzdeki Ekim ayında Atina’da yapılacak olan yeni zirve toplantısı için hazırlık teşkil edeceğini ifade etti.

İkinci üçlü zirvenin ise, Rum kesimi, Yunanistan ve İsrail arasında olacağını belirten gazete, bunun ise üç ülkenin lideri arasında Lefkoşa Rum kesiminde gerçekleştirilmesi beklenen zirve toplantısının hazırlığının yapılmasını amaçladığını kaydetti.

Öte yandan haberde, bu dört ülkenin, enerji ve doğal gaz ticaretiyle ilgili bütün argümana diğer ülkelerin de dahil edilmesiyle, aralarındaki işbirliğini derinleştirmeye yönelik hareketlerde bulunduklarını da ekledi.

Gazete, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in de gazeteye verdiği demeçte, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in şu an bu gidişata yönelik çalışmakta olduğunu söylediğini ekledi.