Sözde “Maraş Belediye Başkanı” ve Belediyeler Birliği Başkanı Aleksis Galanos, halkın Kıbrıs sorununun çözümüne hazır olduğunu söyledi.

Alithia gazetesine söyleşi veren Galanos, adadaki Türk askerinin çekilmesi ve bazı kırmızıçizgilerde bir araya gelinmesi halinde, halk için, Kıbrıs sorununun çözümünün ekonomik kalkınmayla da birleşeceği konusunda umut doğacağını kaydetti.

Halkın bu hayattan mutluluk, refah ve çocuklarının geleceği için güvence beklediğine işaret eden Galanos, çözüm olması halinde olayların değişeceğini ve bu bağlamda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in birlikte ilerleyebileceği ılımlı bir lider olduğunu belirtti.

Habere göre Galanos, Maraş’ın ilerleyebilmesi ve bir kent olabilmesi için Kıbrıs sorunuyla bağlanması gerektiğini ifade ederken, çözümün finanse edilmesinin gerekliliğine de vurgu yaptı.

Galanos, müzakereler tamamlanmadan ve iyi bir görüntü ortaya çıkmadan müzakereleri reddetmek için acele edenlerin, gerçekte çözüm istemediklerini belirtti.

Derinya Barikatı’nın açılması konusuna da değinen Galanos, barikatın açılmasına hizmet edenlerin daha çok Kıbrıslı Türkler olduğunu söyledi.