Haravgi gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde “Grivas’ın vatanın yıkımındaki rolü bilinmesine rağmen Başkan Anastasiadis, kamu duyarlılığını görmezden geldi ve Hloraka’da Grivas’ın adaya varışının 60’ıncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu” ifadelerini kullandı.

Gazete, birkaç gün önce Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un, Rum Başpiskopos Makarios’u öldürmek için Rum Başkanlığını bastığı sırada ölen komandolara siyasi ve askeri onur bahşettiğini anımsatarak, Anastasiadis’in buradaki konuşmasının büyük bir kışkırtma olduğunu belirtti.

Gazete, birlik mesajı vermek için bu etkinliği seçen Anastasiadis’in “Kıbrıs’ın bağımsızlık ve özgürlüğü için hayatlarını veren kahramanların anısına” hakaret ettiğini ileri sürdü.

Habere göre, Hasikos’un okuduğu konuşmada Anastasiadis, “Çocuklarımıza birleşik, özgür, demokratik ve refah içerisinde bir Kıbrıs teslim etmek borcumuzdur. Bu, vatana, bugün andığımız EOKA liderine ve tüm özgürlük mücadelecileri ve kahramanlarına olan borcumuzdur” dedi.