Güney Kıbrıs ile Avusturya’nın, 23-29 Ağustos tarihleri arasında Yunanistan ile Avusturya’nın askeri okullarının da katılımıyla “Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Çerçevesinde Harp Okulu Öğrencilerinin Liderlik Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi” isimli bir tatbikat yapacağı bildirildi.

Simerini gazetesi , Rum Savunma Bakanlığı’nın Avusturya Askeri Akademisi ile işbirliği içerisinde Larnaka’da düzenleyeceği tatbikatın, iki aşamada gerçekleştirileceğini yazdı.

Habere göre tatbikatta, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) gelecekteki komutanlarının, görevlerini yerine getirirken, karşılaşacakları zorlu durumlara hızla adapte olmaları ve özgüven kazanmaları hedefleniyor.

Tatbikatın 27-28 Ağustos’ta gerçekleşecek son aşamasında, Rum Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi (KSED)ile işbirliği içerisinde arama-kurtarma tatbikatı yapılacağını da kaydeden gazete, tatbikata RMMO helikopter ve gemilerinin katılacağını yazdı.

Haberde, tatbikatın son aşamasının, Avrupa Güvenlik ve Savunma Koleji Başkanı Dirk Dubois tarafından da takip edileceği ve Dubois’in, 27 Ağustos’ta, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile RMMO Genelkurmaylığı’nda bir araya gelerek, Rum Savunma Bakanlığı tarafından oluşturulması öngörülen “Güvenlik, Savunma ve Kriz Yönetimi Akademisi”ni tartışacağı kaydedildi.

Gazete, Akademi’nin oluşturulmasıyla birlikte Avrupa Güvenlik ve Savunma Koleji’nin, AB üyesi ülkelerin askeri okullarının katıldığı ağına dahil olacağını yazdı.