Güney Kıbrıs’ın yurtdışındaki diplomatik heyetlerine, Crans Montana konferansının perde gerisi ve atılacak adımlarla ilgili bilgilendirmede bulunulduğu haber verdi.

Politis gazetesi, Dışişleri Bakanlığı’nın yer yıl düzenlediği yıllık toplantının, bu yıl 27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gazete, toplantıda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, heyetlere Crans-Montana konferansının perde gerisi ve atılacak adımlarla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu belirtti.

Heyetlerin, Kasulidis ve Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Nikos Emiliu ile ayrı ayrı görüşerek, Güney Kıbrıs’ın özellikle Avrupa boyutu üzerinde durularak dış politika ekseni ve uluslararası ve bölgesel gelişmeler ışığında Güney Kıbrıs’ın üçüncü ülkelerle ilişkilerini tartıştıklarını kaydeden gazete, heyetlerin Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Meseleleri Komitesi üyeleriyle de bir araya geldiğini aktardı.

Fileleftheros gazetesi ise bu yıl ilk kez heyetler için ekonomi ve kamu diplomasisi üzerine eğitim semineri düzenlendiğini kaydetti.

Habere göre Hollanda Uluslararası ilişkiler Enstitüsü Clingendael ile işbirliği içerisinde düzenlenen seminerlerde Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı, Basın ve Enformasyon Dairesi, Rum İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu (OEV), Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ile Rum Yatırım Geliştirme Ajansı’ndan (CIPA) yetkiler de yer aldı.