Rum Devlet Hidrokarbon Şirketi (KRETİK) eski Başkanı Charles Ellinas, Avrupa Parlamentosu’ndaki temaslarında, Güney Kıbrıs’ın AB’nin enerji güvenliğinde oynayabileceği rolünün yükseltilmesi ve Doğu Akdeniz’de doğalgaz yataklarının bulunmasıyla yaratılan perspektifleriyle ilgili analizlerde bulundu. 

Fileleftheros gazetesi Ellinas’ın Güney Kıbrıs’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Milletvekili Neoklis Silikiotis’in önerisiyle diğer uzmanlarla birlikte AP’ta düzenlenen AB’nin enerji stratejisiyle ilgili bir oturumuna katıldığını yazdı.

Silikiotis’in ofisi tarafından düzenlenen görüşmeler programı çerçevesinde ise Ellinas’ın Avrupa Komisyonu Enerji Müdürlüğünce ağırlandığını aktan gazete, Ellinas’ın temaslarında Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarıyla yaratılan perspektifleri ve Güney Kıbrıs’ın AB enerji güvenliğinin güçlendirilmesi için oynayabileceği rolü ortaya koyduğunu aktardı.

Habere göre Ellinas, Güneydoğu Akdeniz’den bir koridorun oluşturulması ve Güney Kıbrıs’ta bir terminalin oluşturulmasıyla ortaya çıkabilecek avantajlara da işaret etti.