Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de Economist toplantısında bir konuşma yaptı.

Politis ve diğer gazetelerin ekonomi ekleri “Economist toplantısına ve buradaki konuşmalara geniş bir şekilde yer verdi.

Haberi “MED (Batık Krediler) Dönüm Noktası-Borç Verenler İpotekli Malların Satışına İlişkin Yasasının Hayata Geçirilmesini talep etti” başlıklarıyla aktaran Politis gazetesi, Avrupa kurumlarından toplantıya katılan yetkililerin, bankaların dayanıklılık testinden geçmesi ve mali boyutun iyileşmesinden faydalanabilmesi için batık kredilerin azaltılmasının gerektiğini dile getirdiklerini yazdı.

Habere göre, gerek IMF, gerekse Avrupa kurumları yetkilileri, Güney Kıbrıs’ın önemli ilerleme kaydettiğini ancak ipotekli malların açık artırmayla satışına ilişkin yasanın, ülkenin istikrar ve sürdürülebilir kalkınma sürecine yeniden girebilmesi açısından dönüm noktası teşkil ettiği görüşünü savundu.

Toplantıda, Avrupa Merkez Bankası Yürütme üyesi Benuar Kore, Avrupa İstikrar Mekanizması Genel Müdürü Klaus Regling, IMF’nin yeni Güney Kıbrıs temsilcisi Mark Lewis, Avrupa Komisyonu yetkilisi Jakob Wegener Friss, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dimitris Papadimopulos’un konuşma yaptığı belirtildi.

Habere göre, toplantıda ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ve Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis de birer konuşma yaptı.

Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, konuşmasında, Güney Kıbrıs’ın Troyka’ya biraz daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis de ipotekli malların açık artırmayla satışına ilişkin yasa konusuna ve bu yöndeki çalışmalara değindi.