Rum tarafında yaşayan PKK sempatizanı Kürtler dün Lefkoşa’nın Rum kesiminde “Erdoğan aşağıya”, “Öcalan’a özgürlük”, “yaşasın HDP” sloganları attıkları bir “protesto yürüyüşü” gerçekleştirdi. PKK sempatizanlarının eylemine AKEL destek verdi.

Haravgi haberi, “Kovuşturmalar Son Bulsun… Kıbrıs’taki Kürtler de Erdoğan’ın Baskısını Protesto Etti” başlığıyla verdi. Haberde ayrıca yürüyüşte taşınan ve üzerinde tutuklu HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin resimleriyle “you can’t cancel the choice of million people” yazılı pankartın görüldüğü bir fotoğraf aktarıldı.

Gazeteye göre, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminin ardından yürütülen baskı ve terörle mücadele operasyonları çerçevesinde yapılan tutuklamaları protesto etmek için dün sabah Güney Kıbrıs’taki AB ofisi önünde toplanan protestocular ofis yetkililerine, Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu’na iletilmek üzere yazı verdi. Protestocular daha sonra Almanya ve Fransa büyükelçiliklerine yürüdü.

Habere göre, HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajlarının da okunduğu etkinliğe AKEL de destek verdi.

AKEL Merkez Komitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Vera Polikarpu AB ofisi önünde yaptığı konuşmada HDP’deki tutuklamaları AKEL adına kınadı ve serbest bırakmalarını talep etmesi için AKEL’in AP ve AB Komisyonu’ndaki temsilcileri aracılığıyla uluslararası toplumu harekete geçireceğini söyledi.

cna_t7830acbeea124d5793a89c8262c4ab3d.jpg

cna_t96710ec12ea244a6b3ebfb34dbfbc14d.jpg