Politis gazetesi, Avrupa Komisyonu’na, Hellim dosyası konusunda 10 itiraz sunulduğunu belirtti.

Sunulan söz konusu itirazlara yönelik yeteri kadar kanıtlayıcı unsurların da Avrupa Komisyonu’nun ilgili komitesine ulaştığını yazan gazete komiteye ulaşan tüm belgelerin, yapılan itirazlardan hangisinin kabul edilebilir olup olmadığı sonucuna varılması için  gelecek iki ay içerisinde inceleneceğini belirtti.

Gazete dosyaya yönelik itirazların, Birleşik Krallık, Avustralya, ABD, Türkiye, Yeni Zelanda ve Arap ülkelerinden geldiğini de anımsattı.

KRİZE KARŞIN HELLİM İHRACATI ARTTI

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, hellim ihracatının her yıl artış gösterdiğini yazdı.

Gazete 2015 yılının ilk dokuz ayında, esas AB, Birleşik Krallık İsveç, Almanya ve Avusturya pazarına,79.8 milyon Euro gelirle, 12 bin ton hellimin ihraç edildiğini, ayrıca Avustralya, Suudi Arabistan, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne de büyük miktarda ihracat yapıldığını belirtti.

2015 yılının, 13 bin ton hellim ihraç edildiğinin tahmin edildiğini belirten gazete buna ilişkin gelirin de toplam 100 milyon Euro’ya yaklaşmasının beklendiğini de yazdı.

Habere göre 2013 yılında hellim ihracatından 75.8 milyon Euro gelir elde edildi.  2014 yılında, 89.6 milyon Euro gelirle 13 bin ton hellim ihracatı yapıldı.