Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 6, 8 ve 10’uncu parsellerde hidrokarbon araştırmaları yapılmasına yönelik çıktığı üçüncü tur ruhsat ihalesini kazanan şirketlerle yapılacak olan imza törenlerinde üst düzey temsiliyetlerin olacağı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi imza törenlerinin Rum Enerji Bakanlığı değil, Rum Başkanlık Sarayı’nda yapılacağını belirterek, Exxon Mobil-Qatar Petroleum ile yarın; ENI  ve ENI-Total ile Perşembe günü imzaların atılacağını belirtti.

Exxon Mobil-Qatar Petroleum ile olan imza törenine Qatar Petroleum’un yürütme müdürü önderliğindeki bir heyetin katılacağını kaydeden gazete, söz konusu kişinin aynı zamanda Katar Enerji ve Sanayi Bakanı olduğuna dikkat çekti.

Törene ABD Hükümetinden üst düzey yetkililerin de katılacağını hatırlatan gazete, ABD ve Katarlı Büyükelçilerin törende hazır bulunacağını belirtti.

Gazete ENI ve Total ile olan gerçekleştirilecek imza törenlerine ise ENI üst düzey yetkililerinden Luca Bertelli ile Fransız ve İtalyan Büyükelçilerin katılacağını aktardı.