Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis ekonominin yeniden hareketlendiğini ancak bu hareketlilikten ekonominin düzelmesine kadar daha alınması gereken çok yol olduğunu vurguladı.

Haravgi Hristodulidis’le yaptığı söyleşiyi manşetten “Ekonominin Düzelme Yolu Uzun... Halkın İyileşmeyi Hissetmesi Noktasına Ulaşmamız İçin Önce Rakamların Refaha Ermesi Gerek, Başka Yolu Yok” başlık ve spotlarıyla verdi.

Gazeteye göre Anastasiadis hükümeti daha iki yılını doldurmadan Güney Kıbrıs’ın devlet olarak işleyebilecek, uluslararası piyasadan kredi alabilecek paraya sahip olduğunu söyleyen Hristodulidis “ancak ekonominin düzeldiği iddia edilmiyor. Bu hedefe yakın da değiliz. Daha alınması gereken çok yol var” dedi.

Temkinli iyimserlik belirten Hristodulidis ekonominin yeniden harekette geçtiğini savundu ancak “ekonominin yeniden harekete geçmesinden düzelmesine kadar maalesef büyük bir mesafe var. Yıllar gerekecek ve çok yük yükleneceğiz” dedi. Hristodulidis “Elbette halkın iyileşmeyi hissedeceği noktaya ulaşmamız için önce rakamların refaha ermesi gerek, başka yolu yok” ifadesini kullandı.