Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs hükümetinin yaklaşımından başka bir çözüm seçeneği olmadığını, adanın kuzeyinde var olan tek taraflı ilan edilmiş devletin hiçbir zaman uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını, KKTC`nin var olmasını sağlayan bu yasa dışı hareketin hiçbir zaman yasal etkileri olmayacağını anlaması gerektiğini söyledi.

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, dünyada var olan çalkantılar ve uluslararası toplumun karşı karşıya kaldığı devam eden krizler ortadayken uzun zamandan beri çözülmeyi bekleyen Kıbrıs sorununun çözülmesinin uluslararası topluma çok gerekli olan başarı öyküsünü sağlayacağını belirtti.

Salı akşamı Washington DC`de yer alan Kıbrıs ve Yunan Liderliği 32. Konferansı`nda bir konuşma yapan Sözcü, her zaman müzakerelerde nerede olduğu hakkında net bir görüntü vermenin, boşluklar olduğunu kabul etmenin önemli olduğunun, bunların ancak çözüm bulmak için çalışmakla çözülebileceğinin altını çizdi.

Hristodulidis, Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs hükümetinin yaklaşımından başka bir çözüm seçeneği olmadığını, adanın kuzeyinde var olan tek taraflı ilan edilmiş devletin hiçbir zaman uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını, sözde KKTC`nin var olmasını sağlayan bu yasa dışı hareketin hiçbir zaman yasal etkileri olmayacağını anlaması gerektiğini söyledi.