Fileleftheros’un haberine göre DİSİ’nin Yeroşibu’da düzenlenen etkinlikte konuşan Rum Sözcü Nikos Hristodulidis “önemli olan müzakerelerde bizim nasıl ilerlediğimizdir, Sayın Akıncı’nın kendi tarafının çıkarlarını ileri götürüp götürmediği değil” dediğini yazdı.

Habere göre Hristodulidis, “Biz, prosedürle ve prosedürdeki tavrımızla  nihai sonuç için iyimserliğe olanak tanıyacak şartların doğmasını umarak, diyalogda ciddi görünmeliyiz. Önümüzde bir çözüm planı yokken daha şimdiden halkı ‘hainler’ ve ‘iki bölgelilik düşmanları’ olarak bölmemiz büyük hatadır ” dedi.

Habere göre aynı etkinlikte konuşan DİSİ Başkanı Averof  Neofitu da, dünyada çok daha karmaşık sorunlar ortaya çıktığı için Kıbrıs sorununun artık dünyadaki, çözülmesi daha kolay bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.

Neofitu “Bir diyalogda yüzde yüz kazanmayı beklememizin bir manası yoktur. Çünkü bu öteki tarafın yüzde yüz kaybetmesi anlamına gelir” vurgusunu yaptıktan sonra şu “tehlikelere” vurgu yaptı:

“İlk aşamada kesin taksim, ikinci aşamada da tamamen Türkleşme tehlikesini düşünmemiz gerekir. Bu çabada (müzakereler) tehlike var mı?  Elbette var. Ancak çözümün tehlikeleri ile çözümsüzlüğün tehlikeleri arasında kıyas yapmamız gerek.”