İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’un, İngiliz Avam Kamarasının İngiltere’nin Suriye’de IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara katılmasına yeşil ışık yakmasından yalnızca 48 saat sonra, Güney Kıbrıs’a “yıldırım hızıyla” bir ziyaret yaptığı haber verildi.

Fallon’un ziyaretinin amacının, IŞİD militanlarına karşı yürütülen operasyonlar sırasında İngiliz Hava Kuvvetlerinin operasyon merkezi olarak kullanılan Ağrotur Üssünü ziyaret etmek olduğunu yazan Politis gazetesi, Fallon’un dün sabah erken saatlerde Ağrotur askeri havalimanına vardığını, ardından da helikopterle Lefkoşa Rum kesimine hareket ettiğini belirtti.

Fallon’un ilk durağının, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasidis ile sabah erken saatlerde bir araya geldiği Başkanlık Sarayı olduğunu kaydeden gazete, Fallon ile Anastasiadis’in dünkü Ulusal Konsey toplantısından önce görüştüklerini belirtti.

Fallon’un Anastasiadis’i IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar konusunda bilgilendirdiğini ve görüşmede ayrıca işbirliği yöntemlerinin de ele alındığını kaydeden gazete, görüşmede iki ülkenin güvenlik konularındaki işbirliği ile asimetrik tehditlerle başa çıkılmasının da ele alındığını ifade etti.

Gazete, Anastasiadis’in ise İngiliz Bakanı, Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla gerçekleştirilen müzakerelerin mevcut aşaması hakkında bilgilendirdiğini yazdı.

Fallon’un daha sonra yine helikopterle Üsse gittiğini ve burada, yürütülen operasyonlar hakkında bilgi aldığını belirten gazete, Fallon’un daha sonra Ağrotur Askeri Havalimanı tesislerini denetlediğini ekledi.