İran siyasi liderliğinin, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ile gerçekleştirdiği temaslarda, İran’ın Kıbrıs sorununda sahip olduğu ilkelere dayalı tezleri vurguladığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, İran'da 12. kez cumhurbaşkanı olarak seçilen Hasan Ruhani'nin, yabancı heyetlerin de katılımıyla İslami Şura Meclisi’nde gerçekleştirilen yemin töreninde Güney Kıbrıs’ı temsil ettiğini belirtti.

Habere göre Şilluris, ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yabancı heyetler onuruna verdiği yemeğe de katıldı.

Şilluris temasları çerçevesinde, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Eshaq Jahangiri, İslami Meclisi Danışma Başkanı Ali Ardeshir, Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif ile bir araya geldi.

İRAN İÇİN SEYAHAT GENELGESİ

Öte yandan Alithia gazetesi, nükleer program nedeniyle İran’a uygulanan yaptırımların, 2016 yılı başından itibaren kalkmaya başlamasına bağlı olarak bu ülkeye yönelik ziyaretlerin, seyahatlerin ihracat ve ithalatın başlamasıyla birlikte Güney Kıbrıs’ın da başka ülkeler gibi İran için seyahat genelgesi yayımladığını yazdı.

Habere göre, Tahran’daki Güney Kıbrıs Büyükelçiliği, bir seyahat genelgesi yayınlayarak bu ülkeye gidecek olanların giyimine dikkat etmeleri ayrıca kalabalık etkinlik ve gösterilerden uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.