Fileleftheros’un haberine göre, İran’ın Güney Kıbrıs’a atadığı yeni Büyükelçi Reza Zabib, güven mektubunu dün Rum Yönetimi Başkanı’na verdi. Zabib, İran ile Güney Kıbrıs arasındaki ikili ilişkilere ve bu ilişkilerin güçlendirilmesi maksatlı bir yol haritası bulunduğuna işaret ederek Anastasiadis’i Tahran’a davet etti.

Anastasiadis’in, hedefinin Rum-İran ilişkilerinin geliştirilmesi olduğunu söylediğini yazan gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü ‘nün bu amaçla önümüzdeki ay Tahran’a gideceğini bildirdi.

Gazeteye göre, Anastasiadis dün, Almanya’nın yeni Büyükelçisi Nikolai Von Sioemph’in, Karadağ Büyükelçisi Petar Popoviç’in, Cezayir Büyükelçisi Ahmet Buzian’ın ve Moldovya Büyükelçisi Velentin Tsioumats’ın da güven mektuplarını kabul etti.

Düzenlenen özel seremonide, Alman Büyükelçi, Güney Kıbrıs’ın ekonomik kalkınma sürecine; Karadağ Büyükelçisi, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin daha ileri ekonomik işbirliği yolunu açtığına; Cezayir Büyükelçisi, ülkesinin BM kararlarına ve uluslararası hukuka uygun adil ve sürdürülebilir çözüme yönelik müzakerelere verdiği desteğe işaret etti; Moldovya Büyükelçisinin de, ülkesinin AB ile ilişkilerini yükseltmesine, Rum yönetiminin verdiği desteğe teşekkür etti.