Derinya’da 1996 yılında meydana gelen sınır delme olaylarında hayatını kaybeden Kıbrıslı Rumlar Tasos İsaak ve Solomos Solomu “anısına” bu yıl Berlin’den başlayarak Yunanistan’a kadar sürüş yapan Rum motosikletlilerin, dün Güney Kıbrıs’a döndükleri haber verildi.

Berlin’den başlayan 11 günlük sürüşün ardından, İsaak ile Solomu anısına sürüş yapan Rum motosikletlilerin dün Limasol Limanına ulaştıklarını yazan Fileleftheros gazetesi, motosikletlilerin ilk önce “Mari” (Tatlısu)’ya giderek 2011 yılında Deniz Üssü’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri andıklarını kaydetti.

Motosikletlilerin bunun akabinde ise “Ay. Demet” (Meteahan) ve “Ledra” sınır kapıları ile Yunan Askeri Mezarlığı’na gittiklerini ifade eden gazete, İsaak-Solomu Anı İnisiyatifi’nin bunun akabinde ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından Başkanlık Sarayında kabul edildiklerini ifade etti.

Gazeteye göre motosikletlilerin kendisine takdim ettiği plaketi kabul eden Anastasiadis ise açıklamasında, “Bu yılın ülkelerinde özgür bir şekilde dolaşmaları için seyahat belgelerine ihtiyaç duydukları son yıl olmasını umduğunu” dile getirdi.

Gazete, Rum motosikletlilerin önümüzdeki cumartesi günü ise Güney Lefkoşa’dan Paralimni mezarlığına süreceklerini ekledi.

cna_fe57c21c7b8d0457b82b9a8c7c7916062.jpg