Rum kesiminin Kanada ile olan diplomatik ilişkilerinin düzeyini yükseltmekte olduğu ve bu çerçevede ilk Rum Yüksek Komiserin Ottawa’ya atandığı haber verildi.

Pavlos Anastasiadis’in, Rum Yönetimi’nin ilk Kanada Yüksek Komiseri olarak, düzenlenen törende Kanada Genel Valisi David Johnston’a güven mektubunu sunduğunu haber veren Fileleftheros gazetesi, Rum hükümetinin geçen yıl Ottawa’ya Yüksek Komiserlik açılmasına karar verdiğini anımsattı.

Gazete, yapılan açıklamada, Kanada’nın Kıbrıs sorununun çözümü ile Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi çabalarının bir an önce başarılı olmasını umduğunu dile getirdiğini aktardı.

Gazete, bunun yanı sıra, yapılan açıklamada, Rum Yönetimi’nin Ottawa’da Yüksek Komiserlik açmasının, iki ülke arasındaki güçlenmiş ilişkilerin kanıtını teşkil ettiğini, bunun iki ülke arasında hali hazırda var olan dostane ilişkilerdeki yeni bir aşamaya işaret ettiğini, ayrıca ikili ilişkilerin daha da güçlenmesine yönelik daha iyi perspektifler sunmakta olduğunun belirtildiğini de iletti.

Gazeteye göre, Kanada’ya Yüksek Komiser olarak atanan Anastasiadis ise, Kanada’nın, Birleşmiş Milletlerin (BM) Kıbrıs’taki barış operasyonlarına katkılarından ötürü, Rum hükümeti, halkı ve kendi şahsı adına Kanada’ya teşekkür etti.