Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, geçtiğimiz Pazar gününde itibaren, Viyana, Brüksel ve Berlin’de mevkidaşlarıyla bir araya gelmeye başladığı belirtildi.

Alithia gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RIK’e yapmış olduğu açıklamaya da yer verdi.

Habere göre Kasulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Ada’da yapacağı görüşmede, Rum tarafının tutumunun değişmediğini, mevcut koşulların, sığınmacı krizine ilişkin olarak Türkiye-AB anlaşmasının karşılıkları olarak, Türkiye AB müzakere başlıklarının açılmasına olanak tanımadığını vurgulayacağını ifade etti.

Kasulidis, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel’deki “Kıbrıs sorununun çözümünün çok yakın olduğu” şeklindeki açıklamalarına da değindi.

Kasulidis, “Türk yetkililer, çözümün çok yakın olduğuna inandıklarına göre Lefkoşa’nın bloke ettiği beş başlığın neden önceden açılmasını istiyor?” dedi.

Kasulidis ayrıca ikinci büyük sorunun, “bazı ortakların neden Türkiye’yi memnun etmek istediği” yönünde olduğunu belirtirken  “Ankara Protokolü’nün uygulanmasına ilişkin ilkelere dayalı tezleri unutup unutmadıkları” şeklindeki soruyu da yöneltti.