Katsuridis Alithia’ya yaptığı özel açıklamada, 1988’den bir buçuk yıl öncesine kadar AKEL’in Kıbrıs bürosu başkanlığı yaptığını, yıllarca Rum Ulusal Konseyi üyeliği yürüttüğünü hatırlatarak Rum siyasi partilerinin Kıbrıs sorununda nasıl bir çözüm istedikleri konusunda ortak görüşe varamadıklarına işaret etti.

Zaman zaman aralarında ortak çerçeve ve ilke kararları alındığına ancak daha sonra her partinin kendi doğru bildiği şekilde davranmaya devam ettiğine dikkat çeken Katsuridis, şöyle devam etti:

“En azından şimdi kendi tavrımızı belirlemeli, kendi aramızda, Kıbrıs sorununa nasıl bir çözüm istediğimizi kararlaştırmalıyız. İlke çerçevesi belirlemeye çalıştığımızda Ulusal Konsey oy birliğiyle kararlar aldı. Ne zaman çözüm planı olsa itiraz ettik ve paramparça olduk. Yani bu ilkeler, tek başlarına sonuç vermiyor. Kıbrıs Rum tarafı en azından şimdi, neyi doğru çözüm gördüğünü netleştirmeli ve uluslararası topluma giderek, ‘biz bu verilere dayalı çözüm istiyoruz’ demeli.”

Katsuridis, Rusya’nın bölgede fiili askeri varlık göstermesine, Çin’in de kendisine destek olmasına dikkat çekerek “Bu konu Ulusal Konsey’de ele alınmalı, bunun Kıbrıs’a etkisinin olumlu mu olumsuz mu olduğunu, bunu nasıl kullanabileceğimizi değerlendirmeliyiz” dedi.