Fileleftheros “Kıbrıs Sorunu Kerry- Hammond Görüşmesinin Gündeminde... Obama ve Erdoğan Da Antalya’da Müzakereleri De Görüşecek” başlıklı haberinde Pazartesi günü gerçekleşen görüşme öncesinde yaptıkları ortak açıklamada Hammond’un Kıbrıs sorununu da ele alacaklarını söylediğine ancak Kerry’nin Kıbrıs sorunundan hiç söz etmediğine dikkat çekti.

Habere göre Hammond “Bir dizi başka konuları da ele alacağız. Her ikimiz de önümüzdeki günlerde ve haftalarda Kıbrıs’a gideceğiz” ifadesini kullandı. Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılması ve Ada’nın yeniden birleşmesi için ileriye doğru bir yöntem bulunmasının “artık cazip şekilde yakın olduğu” görüşünü ortaya koyan Hammond “Biliyorum ki hepimiz, bu prosedürü cesaretlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Kerry’nin açıklamasında Kıbrıs sorununa değinmediğine işaret eden gazete yayınlanan programına göre ABD Dışişleri Bakanı’nın Pazartesi günü, ABD Başkanı Barack Obama’yla birlikte Antalya’da olacağını kaydetti.

ABD Başkanı Obama ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da ikili görüşme de yapacağını belirten gazete, Amerikan kaynaklarına işaret ederek, Obama-Erdoğan görüşmesinin gündeminde Kıbrıs sorununun da bulunacağına dikkat çekti.

Simerini haberi “Kıbrıs Sorunu ABD ve Büyük Britanya Dışişleri Bakanlarının Konuştuğu Konular Arasında” başlığıyla aktardı.