Güney Kıbrıs’ta bulunan ve Rum Tapu Dairesi’nce biçilen değerden çok daha fazlasına satılan Kıbrıs Türk taşınmaz mallarına ilişkin araştırma başlatılacağı, ayrıca konuya ilişkin bazı yasa tasarılarının da hazırlanacağı bildirildi.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Sayıştaylığı’nın 2014 yılı raporunda Rum İçişleri Bakanlığı hakkında yer alan görüşlerinin dün ele alındığını, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un ise konuya ilişkin açıklamasında, Kıbrıs Türk taşınmazlarının satışına ilişkin yeni yasa hazırlığında olduklarını söylediğini yazdılar.

Gazete, Sayıştaylığın 2014 yılı raporunda, Güney Kıbrıs’taki bazı Kıbrıslı Türk taşınmazların, Rum Tapu Dairesi tarafından belirlenen fiyatlardan satılmalarının ardından birkaç yıl içerisinde çok daha yüksek fiyata yeniden satıldıklarının tespit edildiğini belirterek Hasikos’un bu unsurların araştırılacağını ifade ettiğini yazdı.

Hasikos, bu çerçevede taşınmazların ikinci kez satışından elde edilen aşırı yüksek gelirin vergilendirilmesi ve Kıbrıs Türk taşınmazlarının yönetimine ilişkin yasalar için düzenleme içeren yeni yasa tasarılarını yıl sonuna kadar meclise sunmayı amaçladıklarını vurguladı.