Haravgi gazetesi: “Tehlikeli Oyunlar Kabul Edildi” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in dün bir radyo programında soruları yanıtladığını, Yunanistan’ın NATO tatbikatına katılmak amacıyla bölgeye denizaltı ve firkateyn göndermesine de “ek anlam yüklediğini” yazdı.

Gazete Kasulidis’in Yunan gemilerinin Akdeniz’e gelmesini doğrudan sözde Türk “kışkırtmalarıyla” ilişkilendirdiğini ve Yunan gemilerinin NATO tatbikatı için gelmiş olmalarına karşın “şimdi ek bir önem kazandığını, Kıbrıs Rum halkının Yunanistan’ın varlığını hissetmeye ihtiyacı olduğunu”  söylediğini aktardı.

Kasulidis, Rum yetkililerin “ateşle oynadığı” şeklinde Rum basınında dün yer alan yorumlara da yanıt vererek “Eğer bu ateşle oynamaksa önceki tatbikatlar neydi? Yunanistan’ın bölgedeki varlığının yasal olmaması söz konusu değildir. NATO adına bölgede gezinme sırası Yunanistan’dadır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sözde “kışkırtmalarıyla” Kıbrıs sorununun çözümünü istemediği iddialarını da yineleyen Kasulidis, “Doğal gazın devlete ait olduğunu ve Kıbrıs sorununun çözümünden sonra iki toplum arasında paylaştırılacağını” da sözlerine ekledi.