Geçtiğimiz aylarda Baf açıklarında batmak üzereyken acil yardım çağrısı yapan ve Rum Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin operasyonuyla kurtarılıp, Koçinotrimitya’daki bir kampta kalmakta olan Suriyeli göçmenlerin burayı terk etmek zorunda kalacakları, çünkü merkezin Cumartesi günü kapanacağı haber verildi.

Gemiden toplam 337 kişinin kurtarıldığını anımsatan Politis gazetesi, bunlardan yaklaşık 100’ünün kampı terk ettiğini ve yolculuklarına KKTC üzerinden devam etmeye çalıştıklarının bilindiğini iddia etti.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, kampta kalanlara iki seçenek sunulduğunu; bunların ya siyasi sığınma başvurusunda bulunmaları, ya da Güney Kıbrıs’ta 6 ay kalmak için izin istemeleri olduğunu belirtti.

Öte yandan gazete, Suriyeli göçmenlerden 12’sinin, kendilerini tekneyle KKTC’deki “Airkottisa” bölgesinden Türkiye’ye götürmeleri için geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişilere kişi başı 300 Euro verdiklerini yazdı.

Gazete, ancak göçmenleri götürüldükleri kıyıda KKTC polisinin beklemekte olduğunu, polisin ise bunları yakalayıp Güney Kıbrıs’a geri gönderdiğini iddia etti.