Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, “Abdullah” isimli gemide özellikle kadın ve çocuk göçmenlerin bulunduğunu; geminin saat 06.25’te acil yardım çağrısı yaptığını ve KSED’in Limasol ve Baf Liman polisini haberdar ederek harekete geçtiğini yazdı.

Balıkçı kayığının yanı sıra, Malta bandıralı bir tankerin de acil yardım çağrısı yaptığını kaydeden gazete, KSED’in Yunan adalarından adaya gelmekte olan “Salamis Filoxenia” adlı yolcu gemisine haber vererek, rotasını değiştirmesi ve göçmenlerin bulunduğu balıkçı teknesine yanaşarak, göçmenleri alması talimatı verdiğini belirtti.

Gazete, Limasol ve Baf liman polisine ait gemilere de bölgeye gitmeleri talimatı verildiğini, ancak kötü hava koşulları nedeniyle bu gemilerin olay yerine ulaşamadığını yazdı.

Haberde, Larnaka ve Baf Havalimanları’nda iki helikopterin, herhangi bir yardım çağrısına karşılık hazır bekletildiği ifade edildi.

Gazete, balıkçı teknesinden yolcu gemisine aktarılan göçmenlerin, Lefkoşa Rum Kesimi’ne bağlı “Kokkinotrimithia” (Koçinotrimitya) köyünde bulunan, eskiden askeri bir birliğe ait olan tesislere götürüldüklerini ve bir kısmının burada, bir kısmının da tesislerin kapasitesinin dolması nedeniyle kurulan 51 adet çadırda misafir edildiklerini yazdı.