Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, doğal gaz konusunda doğru kararları alabilmek için enerji dinamizmini yeniden değerlendirmekte olduklarını açıkladı.

Fileleftheros gazetesi, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in dün Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis’le doğal gaz konusundaki gelişmelerin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.

Habere göre görüşme sonrasında, Mısır’ın “Zor” yatağında bulunan doğal gaz ve Güney Kıbrıs’a etkilerine ilişkin soruları yanıtlayan Lakkotripis, doğru kararlar alabilmek amacıyla şu anda durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek Mısır’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan “Zor” yatağının Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’ine uzanıp uzanmadığının tespiti için Mısır’la görüşmekte olduklarını ifade etti.

Lakkotripis, “Zor” doğal gaz yatağının Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’ine uzanıp uzanmadığının ancak bu yatağın verilerinin incelenmesiyle belirlenebileceğini belirtirken Mısır’la hemen hemen tüm konuları kapsayan devletlerarası anlaşmalarının bulunduğunu vurguladı.

Lakkotripis, Mısır Enerji Bakanı’yla, bakanın Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaretin zamanı ve içeriğinin belirlenmesi amacıyla dün telefonda görüştüklerini de ifade etti.

Öte yandan Perdikis ise, Rum hükümetinin enerji konusunda siyasi düzeyde Türkiye’nin sözde “tehditlerinden etkilendiği” iddiasında bulundu.

Perdikis, Rum hükümetinin “doğal gaz planlarını hemen hayata geçirmesi ve Türkiye’nin tehditleri sebebiyle planlarını ilerletmekten geri adım atmaması gerektiğini” sözlerine ekledi.