Lefke-Aplıç sınır kapısının açılması çalışmalarının ilerlediği, kapının açılması için Kıbrıs Rum tarafında yapılması gereken yol çalışmalarına ilişkin olumlu gelişme kaydedildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Lefke-Aplıç Kapısının Açılmasına Doğru” başlığı altında verdiği haberinde, Lefke-Aplıç kapısının açılması konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığını, kapının açılması için Güney Kıbrıs tarafında kalan mevcut yolun iyileştirilmesinin önündeki engellerin aşıldığını yazdı.

Gazete, Aplıç kapısına ulaşım için kullanılacak “Lefkoşa-Kalopanayoti” yolu kavşağından Pirgo köyüne giden 3 kilometrelik yolun iyileştirilmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan çevre raporunun tamamlandığını belirtti.

Raporda, genişliği 11 metre olan yolun, kontrol noktasına kadarki kısmının genişliğinin 9 metreye düşürülmesi, kontrol noktasından başlayarak ara bölgede kalan yolun genişliğinin ise 7 metre olmasının öngörüldüğü bildirildi.

Haberde, Lefke-Aplıç kapısının açılması için gerekli yol çalışmalarının kuzeydeki kısmının ise AB yardımlarıyla gerçekleştirileceği vurgulandı.