Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen görüşmeler kapsamında dün bir araya geldikleri belirtildi.

Politis gazetesi Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, görüş birlikleri olarak var olan uzlaşıların listelenmesine ve ayrıca belirli konulardaki anlaşmazlıkların azaltılmasına ilişkin çabaları dün de devam ettiklerini yazdı.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, liderler arasında yarın yapılacak olan görüşmeye hazırlık da yaptığını yazan gazete müzakereciler arasındaki sabahki görüşmenin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın huzurunda gerçekleştirildiğini de belirtti.

Gazete, liderler arasında Nisan ayında yapılan görüşmelerde, önemli uzlaşıların bulunduğu ve kapatılmaya çalışılan  “Yönetim” ve “Mülkiyet” başlıklarına odaklanıldığını anımsatırken Güney Kıbrıs’taki milletvekilliği seçimlerinin tamamlanmasından önce açıklamaların yapılmasının da zor olduğunu yazdı.

Habere göre tarafların hedefi, görüşmenin, toprak düzenlemelerine, güvenlik ve garantilere ilerlemeden önce, Kıbrıs sorununun iç boyutunu kapatma çabasını kolaylaştırma şeklinde. Liderler ayrıca açıklamalarında görüşme ortamının çok olumlu olduğunu ve sürecin yapıcı olduğunu ima etmekte.