DİSİ Başkan Averof Neofitu’nun, Strazburg’daki temaslarına dün de devam ettiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi Neofitu’nun, dünkü temaslarının gündeminde Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in yatırım planı ile Rum küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) için oluşan fırsatların yer aldığını yazdı.

Habere göre, Neofitu, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Elmar Brok, Avrupa Halk Partisi Başkan Yardımcısı David McAllister ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

Öte yandan Neofitu, Avrupa Halk Partisi parlamento grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözümünün, bölgenin istikrar ve güvenliğine katkıda bulunacağını ve enerji alanında büyük fırsatlar açacağını söyledi.

Biran önce çözüme ulaşılması yönündeki beklentisini dile getiren Neofitu, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ancak mülkiyet, toprak ve güvenlik başlıklarında engellerin olduğundan söz etti.

Daha gidilecek yolun olduğunu işaret eden Neofitu, Kıbrıs Türk liderliğinin çözüm çabalarına destek belirttiğini söyleyerek, bunu pratikte de göstermesi yönündeki beklentisini dile getirdi.