İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, dün öğlen, Rum Yönetimi Başkamı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefonda görüşerek, EastMed doğal gaz boru hattı konusunu ele aldığı belirtildi. 

Fileleftheros gazetesi, İsrail Başbakanlık Bürosu’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini yazdı. 

Netanyahu’nun telefon görüşmesinin odak noktasında, doğalgazı  İsrail’den, Güney Kıbrıs’a, oradan da Yunanistan üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan EastMed konusunun bulunduğunu yazan gazete, telefon görüşmesinde ayrıca paskalya yortusu nedeniyle karşılıklı iyi dileklerde de bulunulduğunu belirtti.  

Habere göre Anastasiadis ve Çipras, Mayıs ayında, üç ülke arasında yapılacak üçlü görüşmeyi beklediklerini ifade ettiler.  

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki görüşme 8 Mayıs tarihinde Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek.

Gazete Anastasiadis ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin bu hafta yapılan ikinci görüşme olduğuna da dikkati çekti.