Fileleftheros gazetesi haberinde, 1974 Barış Hareketı sırasında düşen, 32 Yunan askerini taşıyan uçağın bulunduğu alanda yapılan kazılar sonucunda 15 askerin kemiklerine ulaşıldığının, antropolojik incelemenin tamamlanmasıyla kesinleştiğini yazdı.

Gazete, 32 askerden bir tanesinin kurtulmayı başardığını, Rum polis kayıtlarında ise 31 askerden 13’ünün “Lakatamya” askeri mezarlığına gömüldüğü bilgisinin bulunduğunu belirtirken, gömülen 16 kişiden 13’ünün kimlik tespitlerinin yapıldığını, 15 askerini de tespit edilmelerinin ardından üç kişinin daha tespit edilmesi gerektiğini görüldüğünü aktardı.

Gazete ayrıca, Noratlas’la ilişkisi olmayan Yunan kayıpların kemiklerinin 13 kasa içerisinde Yunanistan’daki ailelerine teslim edildiklerini ancak bu kemiklerin yanlış ailelere teslim edilmiş olma ihtimalinin bulunduğunu hatırlattı.

Haberde, Yunan ailelerin, kimlik tespitleri yapılmadan gönderilen bu kemikleri DNA testi için geri iade etmeyi reddettikleri, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın bu sorunun aşılması için ortak komite kurarak aileleri ikna etme girişimi başlatacakları vurgulandı.