Omonia futbol takımını destekleyen sol görüşe sahip “Gate 9” (Thira 9) taraftar grubunun, dün akşam AKEL’in Merkezi Ofisi’ne yürüyerek burada, “takımlarının siyasileştirilmesi ve partiselleştirilmesini” protesto ettiği haber verildi.

Alithia gazetesi “ ‘Thira 9’ AKEL’e Karşı” başlığıyla verdiği haberinde, yaklaşık 700 taraftarın katıldığı protestoda, Omonia’nın parti tarafından kontrol edilmesine bir son verilmesi ve üyelerin toplu kayıtlarının yapılması taleplerinin dile getirildiğini belirtti.

Taraftarların yarım saatin ardından AKEL Merkezi Ofisi’nin önünden ayrıldığını kaydeden gazete, protesto sırasında sıkı güvenlik önlemlerinin alındığına dikkat çekti.

AKEL ise yaptığı açıklamada, Gate 9 liderliğinin parti ofisi önünde protesto gösterisi yapma kararının kabul edilmez olduğunu belirtti.

Eylemin, Omonia dünyası ve tarihi kulübe bir saldırı niteliğinde olduğunu iddia eden AKEL, hiçbir ilgi ve müdahilliğinin olmadığı konularda partiyi yaralamaya ya da hedef göstermeye çalışma girişiminin son zamanlarda sık sık tekrarlandığından da söz etti.