Haravgi gazetesi Dimitris Hristofyas’ın Rum Yönetimi Başkanı olduğu zamanda askeri diplomasinin uygulanması ve “ulusal çıkarların” savunulması için oluşturulan askeri ataşe mevkilerinin, hiçbir gerekçe olmaksızın kaldırılmakta olduğunu savundu.

Rum Mili Muhafız Ordusu’nun yükseltilmesi ve çağdaşlaşmasından söz eden Hükümet yetkililerinin, çatışmaların ve gerilimlerin yaşandığı zor bir dönemde Paris, Atina ve Moskova’daki üç askeri ataşe mevkisini kaldırmaya gittiğini öne süren gazete, edindiği bilgilere göre Paris’teki askeri ataşenin 2009 yılında yerleştirildiğini ve mevkisi doldurulmaksızın 2013 yılında Güney Kıbrıs’a geri döndüğünü belirtti.

Atina’ya askeri ataşenin 2010 yılında yerleştirildiğini ve 2014 Ağustos ayında görev süresinin dolduğunu kaydeden gazete, buradaki boş mevkinin de doldurulmadığını belirtti.

Gazete Moskova’ya 2012 yılında askeri ataşenin yollandığını ve 2015 yılında ataşenin görev süresinin dolacağını belirterek, bu ataşenin görevini tamamlamaması ve 2014 yılı sonuna kadar bu mevkinin de kaldırılmasının planlandığını savundu.

Gazete haberinde Güney Kıbrıs’ın dostane ilişkilerinin olduğu ve savunma işbirlikleri ve anlaşmalar yaptığı üç ülkenin söz konusu olduğuna da dikkat çekti.