Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, son 1 yıl içerisinde, AB pasaportu olan 10 kişinin terör şüphesiyle sınır dışı edildiğini açıkladı.

Alithia gazetesinin haberine göre Kasulidis, bu kişilerin Suriye’ye gitmek için Kıbrıs’ı kullanmaya çalıştıklarını ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantılarının bulunduğunu söyledi.

Kasulidis, halkın güvenliği için tüm gerekli tedbirlerin alındığını da kaydederken, Paris’teki terör saldırısında herhangi bir Rum’un ölmediğini veya yaralanmadığını belirtti.

Habere göre Kasulidis, Avrupa Birliği’nin terörle mücadelede sınıfta kaldığını; ancak intihar saldırısı şeklindeki terör olaylarının önlenmesinin de zor olduğunu vurguladı.

Kasulidis, Fransa halkına taziyelerini ileterek, gerek bu olayın, gerekse Rus uçağının düşürülmesi ve Beyrut’taki saldırının yalnızca onların değil, herkesin meselesi olduğunun altını çizdi.

ANASTASİADİS DE KINADI

Gazete, bir diğer haberinde ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Paris’teki saldırıyı kınadığını ve taziyelerini ilettiğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, yüzlerce insanın öldüğü, çok sayıda insanın da yaralandığı bu saldırının, uluslararası toplumda ve vatandaşlarda nefret uyandırdığını belirtti.

Haravgi gazetesinde de, AKEL’in Paris’teki saldırıyla ilgili mesajı aktarıldı. AKEL’in mesajında, saldırı kınanarak Fransa halkına taziye iletildi.