Ekologlar Hareketi Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis, Kıbrıslı Türklerle "ortak mücadele için, ortak cephe” oluşturma yönünde inisiyatif alacağını açıkladı.

Fileleftheros’un haberine göre görev Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova ile görev süresinin dolması münasebetiyle görüşen Perdikis, Rum siyasi liderliğinin Güney’de yapılacak başkanlık seçimleri yüzünden çözüm çabalarının durduğunu ve donduğunu kabul etmemesi gerektiği görüşünü ortaya koydu.

"ÇIKMAZDA ÇATLAK"

Slovakya’nın aldığı, Kıbrıs Türk ve Rum siyasi partilerinin ortak görüşmeleri gibi inisiyatiflerin çıkmazda çatlak oluşturmaya ve ümidi canlı tutmaya yardımcı olabileceğini söyleyen Perdikis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ve Rum siyasi liderliğinin de bu yönde hareket etmesi gerektiğini söyledi.  

 “İki toplum arasındaki köprüleri idame ettirmenin yolu bulunmalı, bu dönemin çabanın sonu olduğu paniği ve acelesi olmamalı” diyen Perdikis, çabanın yoğun şekilde devam etmesi gerektiğini, “Crans Montana başarısızlığının, Kıbrıs sorununa olabildiğince adil ve sürdürülebilir çözüm bulunması çabasının sonu olmadığını” söyledi.

Perdikis partisinin önümüzdeki haftalarda, şekillenen durumu ele almak ve sözde “Bağımsız ve egemen bir devlet olarak Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tasfiye etme çabasına veya herhangi bir dayatmaya karşı çıkmak için ortak bir cephe kurma yolunu bulmak” üzere Kıbrıs  Türk siyasi partileriyle görüşeceğini sözlerine ekledi.