Geçtiğimiz yıl görevi başında rahatsızlanarak hayatını kaybeden Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos anısına dün bir anma töreni düzenlendiği ve Larnaka’daki Piyale Paşa caddesinin bir kısmının isminin Mitsopulos anısına “Tasos Mitsopulos Caddesi” olarak değiştirildiği haber verildi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, caddenin isminin değiştirilmesi vesilesiyle yapılan törende yaptığı konuşmada, caddenin isminin değiştirilmesinin Mitsopulos’un Larnaka’ya duyduğu sevginin asgari bir şekilde iadesinden ibaret olduğunu dile getirdi.

Anastasiadis törende yaptığı konuşmada, caddenin bir kısmının isminin değiştirilmesiyle, Rum Yönetimi ile bugünkü hükümetin, ülkedeki tüm yer isimlerinin korunmasına dair ilkesinin ihlal edilmediğini dile getirdi.

Hükümet ve yerel yönetimler olarak, sadece tarihi Piyale Paşa Caddesi’nin değil, aynı zamanda sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hiçbir yolu, köyü ve mahallesinin isminin değiştirilmesini hiçbir şekilde tercih etmeyeceklerini iddia eden Anastasiadis, tarih, gelenekler ve buna ek olarak tüm Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk yer isimlerine yönelik saygılarının gerçek olduğunu savundu.

Anastasiadis, Tasos Mitsopulos caddesinin, tarihi Piyale Paşa caddesinin geçmişte son bulduğu yerden başladığını ve yolun yeni olan kısmını kapsadığını sözlerine ekledi.