Güney Kıbrıs’ta “katı atık gömü tesisi” ihalelerine fesat karıştırıldığına dair patlak veren skandala karıştığı için tutuklu bulunan bir iş adamının, hala Rum belediyeleriyle işbirliği yapmakta olduğu bildirildi.

Simerini ve diğer gazeteler, “Goşşi” (Üçşehitler) köyündeki katı atık gömü tesisinin 2006 yılında yapılan ihalesinde danışmanlık görevi yapan ve şu anda hapiste bulunan Teofanis Lollos’un hala Rum İçişleri Bakanlığı’nın danışmanı olduğunu yazdı.

Gazete, bu durumun, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos tarafından da dün yapılan bir açıklamayla doğrulandığını belirterek, Hasikos’un açıklamasında konunun araştırılması emrini verdiğini söylediğini aktardı.

Gazete ayrıca, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, tutuklu bulunan Lollos’un AKEL üyesi olan Venizelos Zannettos’a 25 bin Euro verdiği suçlamalarına da değinerek, söz konusu paranın katkı olarak parti kasasına girdiğini doğruladığını yazdı.

Habere göre, Kiprianu, Zannettos’un soruşturma altında olduğunu ve kendilerinin de bu süreci yakından izlediklerini belirterek, söz konusu dönemde Lollos’un danışmanı olduğu şirketin Limasol’daki ihaleyi kazanmamış olduğuna dikkat çekti.

Rum polisinin konuya ilişkin araştırması sürerken, Zannettos’un ise dünkü sorgusunda susma hakkını kullandığı vurgulandı.