Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kıbrıslı Rum öğrencilerin Trabzon’da düzenlenen dünya çapındaki bir spor müsabakasına Ercan Havaalanı’ndan da seferler gerçekleştiren Pegasus Havayollarıyla gitmiş olmaları konusunda soruşturma başlattığını yazdılar.

Habere göre bakanlığın açıklamasında, KKTC’de faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin kullanılmamasına ilişkin ortak bir politika bulunmadığı belirtilerek, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için Rum Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili dairelerden, ortak süreç belirlenmesi talebinde bulunması istendi.

Gazete, Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü  Egli Pandelaki’nin konuya ilişkin açıklamasında, öğrencilerin Trabzon’a gidiş şekillerinin özel komite tarafından gerçekleştirildiğini ve ne kendisinin ne de eğitim bakanının bundan haberi olduğunu açıkladığını aktardı.

ÖĞRENCİLER TRABZON’A İSTANBUL’DAN GİTTİ

Pandelaki, konunun araştırılmaya başlandığını ifade ederek Rum öğrencilerin Türkiye’ye seyahat şekillerine de açıklık getirdi.

Pandelaki, öğrencilerin Trabzon’a İstanbul’dan gittiklerini ve hem gidiş hem de dönüşlerinde “Pegasus Havayollarını” kullandıklarını vurguladı.

Öte yandan DİKO, EDEK ve Vatandaşlar İttifakı konuya ilişkin açıklamalarında öğrencilerin Ercan Havaalanına da uçuşlar gerçekleştiren bir havayoluyla Türkiye’ye gönderilmelerini kınadılar.