Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, geçtiğimiz gün KTTO ile KEVE tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katıldığı etkinlikte yer alan “Kıbrıs ekonomisinin Kıbrıs sorununun çözümünün sonucu olarak kalkınmasına” dair söylemi, Rum muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Simerini gazetesinde yer alan habere göre, DİKO Basın Sözcüsü Hristiana Erotokritu, Anastasiadis ile DİSİ partisinin, Kıbrıs sorununun çözümünün ardından ortaya çıkacak ekonomik kazançlar konusunda halka ümit verme konusunda başlattıkları kampanyanın, siyasi kötülük, hakaret aynı zamanda tahrik teşkil ettiğini ileri sürdü.

Gazeteye göre Erotokritu, Kıbrıs sorununun ekonomik bir konu olmadığını aynı zamanda Kıbrıs sorununun çözümüne dair herhangi bir önerinin, ekonomik kazançlar temelinde değerlendirilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gazeteye göre EDEK partisi de açıklamasında, Anastasiadis’in Kıbrıs ekonomisinin Kıbrıs sorununun çözümünün ardından kalkınacağına dair vizyonunun, aslında realitede Kıbrıs halkı için bir kabus olacağını iddia etti.

Habere göre, Rum Ekologlar ve Çevreciler adına açıklama yapan partinin ekonomi sekreteri Paris Mavromatis ise açıklamasında, ekonomik iyileşmenin çözümle veya çözüm olmadan gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Rum Vatandaşlar Hareketi adına konuşan Panayotis Savvidis ise açıklamasında, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” son 20 yıllık Gayri Safi Yurt İçi Hasılasına bakıldığında, Kıbrıs sorununun çözümünün sözde “Kıbrıs Cumhuriyetine” herhangi bir yarar sağlamayacağı sonucuna varıldığını ileri sürdü.

Fileleftheros ise konuyla ilgili haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün KTTO ile KEVE tarafından organize edilen etkinlikte dile getirdikleri “ekonomideki ortak vizyonlarıyla ilgili açıklamalarının” partilerin tepkisine neden olduğunu yazdı ve partilerin açıklamalarına yer verdi.