Rum siyasi parti liderlerinin yarın yapılacak genel seçim öncesindeki son mesajlarını verdikleri bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, yarınki seçimin Kıbrıs’ın istikrar perspektifini belirleyeceğini kaydederek, vatandaşların verdiği ödünlerle mali memorandumdan çıkmayı başardıklarını ve güçlü bir hükümetin başladığı işi bitirmesi gerektiği mesajını verdi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise, AKEL ne kadar güçlü olursa, ülkenin, toplumsal ve mali açıdan farklı bir yöne gitme perspektifi ve umudunun daha güçlü olacağını söyledi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, yarının, Kıbrıs’ı daha ileri götürmeyi başlattıkları gün olmasını dilediğini ve ülkeyi borca ve Annan Planı’nı yineleyerek, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin dağılmasına götürenleri başarısızlığa uğratacaklarını kaydetti.

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ise, vatandaştan kendilerine bir şans tanımalarını istedi ve kendilerini birleştiren şeyler için birlikte hareket etme zamanı olduğunu vurguladı.

Vatandaşlar İttifakı, Halkın Nefesi Partisi, Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği ve Dayanışma Hareketi de, birlik ve beraberlik mesajı vererek, halkın vereceği oylarla, geleceği şekillendireceğini belirttiler.