AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun İstanbul’da, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı temaslarla, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu çerçevesindeki temaslara, Rum siyasi partilerden farklı tepkiler geldiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre DİSİ, hem Kiprianu’nun, hem de Anastasiadis’in temaslarını olumlu değerlendirirken, Başkan Vekili Lefteris Hristoforu aracılığıyla yapılan açıklamada, Kiprianu’nun İstanbul’daki temaslarının doğru yönde olduğu kaydedildi.

Habere göre Hristoforu, bir anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “çözümün anahtarının Ankara’da olduğunu bildiğimizden, AKEL Genel Sekreteri’nin Türkiye’deki temaslarının doğru yönde olduğuna inanıyoruz, zira Kıbrıs sorununun çözümüne ve adalete, ancak, sorunun kaynağı olan Türkiye’ye baskıyla, temaslarla ve görüşmelerle ulaşabiliriz” dedi.

Andros Kiprianu’nun, daha yapılacak çok iş olduğuna dair açıklamasını ve İstanbul’daki temasları konusundaki ihtiyatlı iyimserliğini yorumlaması istenen Hristoforu, herkesin görevinin - öncelikle ve en iyi Anastasiadis’in yaptığına inandığını belirtiyor - her fırsatı, her imkanı ve her baskı unsurunu milli davanın ileri götürülmesi ve çözülmesi yönünde değerlendirmek olduğunu söyledi.

Öte yandan Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nden ise, Kiprianu’nun temaslarına olumsuz değerlendirme geldi. Hareketin Başkanı Yorgos Perdikis, AKEL’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretle imaj oyunlarını ve isminin sahip olduğu avantajı güçlendirmesini sağladığını söyledi.

Habere göre Perdikis, herkese, olayları ele alışları konusunda daha dikkatli olması çağrısı yaptı.