Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, zorluklar karşısında boyun eğmemenin; demokratik, işlevsel ve kalıcı bir çözümde ısrar etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Omiru, 24 Nisan 2004’ün, bundan sonra da istikrarlı bir seyir pusulası oluşturması gerektiğini ifade etti.

DİSİ ise, 2004 yılından bu yana geçen 11 senede, istenen şeyin hala aynı olduğunu ve bunun; “Türk işgalinin” sona ermesi için bulunacak kabul edilebilir, işlevsel ve onurlu bir çözüm olduğunu kaydetti.

Habere göre, EDEK, Rum halkının Annan Planı’nı reddetmesinin, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dağılmasını önlediğini” belirtti. EDEK ayrıca, siyasi liderliğe, halkın iradesine saygı duyma ve stratejinin yeniden belirlenmesi çağrısı yaptı.

EURO.KO, Ekologlar ve Çevreciler ve Vatandaşlar İttifakı ise, Kıbrıs sorununun Doğu Akdeniz ile Orta Doğu’nun güvenliğiyle doğrudan bağlantılı oldu konusunda ikna edilmesi gerektiğini ve bir sonraki referandumda, “Evet” için kampanya yürütmek istediklerini kaydetti.